„Vreau sa stiu care este scopul vietii mele”

Am observat ca multi dintre oamenii care ajung la mine isi doresc sa primeasca raspuns la intrebarea „Care este scopul vietii mele?”. Trebuie sa recunosc ca o perioada am avut si eu o preocupare puternica in ceea ce priveste raspunsul la aceasta intrebare.

Dupa lungi cautari personale, precum si acompaniind clientii in terapie, am inteles ca de regula lucrurile nu functioneaza chiar asa. Viata reprezinta un drum si fiecare pas pe acest drum este important. Destinatia finala este doar un punct de reper.

Daca am stii care este destinatia probabil, si pe deplin inteles din punct de vedere uman, focusul atentiei noastre ar fi acolo si ne-am pierde prezenta la procesul in sine de descoperire.

Dupa cautari multe, am inteles ca ceea ce pot afla este care este urmatorul pas in drumul spre scopul vietii mele si nu scopul final. Si in marele design al Universului acest lucru nu este deloc intamplator.

Avem nevoie sa invatam sa ne bucuram si sa descoperim frumusetile fiecarei etape. Se pare ca scurtaturile nu sunt cea mai inteleapta decizie. Fiecare clipa contine in ea bucurie si oportunitate de invatare si crestere.

Stiu acum ca daca sunt prezenta la viata mea in fiecare moment al ei si la mesajele pe care Ghizii si Ingerii mei mi le transmit constant sunt pe drumul cel mai potrivit spre implinirea scopului vietii mele. Care este acela, habar nu am. Dar nici nu ma mai preocupa sa stiu. Imi este suficient sa am convingerea cu tot sufletul meu ca sunt acolo unde trebuie sa fiu astazi.

Daca si pe tine te preocupa sa stii care este scopul, menirea ta te invit sa-ti vezi viata ca dintr-o succesiune de mici scopuri, clipa de clipa. Si cred ca menirea suprema a sufletelor noastre este sa isi redescopere Esenta si astfel sa creasca.

Iti propun un exercitiu. Pentru cateva zile ia ca scop sa ramai in contact cu Natura ta reala si tot ceea ce faci, spui si gandesti sa vina din acest spatiu de conectare. Vei fi surprins sa observi ce frumos se aranjeaza totul si cat de minunat se construieste calea cand actionezi din prisma Esentei tale divine.

Acum, in timp ce scriu, imi dau seama ca de fapt ce aduce aceasta reconectare este claritate, o claritate plina de pace si cred ca pana la urma asta cautam atunci cand ne dorim sa stim care este scopul vietii noastre.

Daca ai facut exercitiul de mai sus, te invit sa imi scri un comentariu aici sub articol sa-mi spui cum a functionat. Daca simti ca acest material te-a ajutat trimie-l si prietenilor tai.

Iti trimit iubire, lumina si pace,

Ruxandra

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.