O viata apartent fara sens – Povestea Daliei

In procesele terapeutice pe care le conduc recomand oamenilor sa formuleze o intentie clara pentru proces. Din experienta am observat ca, cu cat intentia este mai clara, cu atat raspunsul primit poate fi inteles mai bine. Uneori insa oamenii aleg sa isi lase Sinele Superior sa ii conduca in acea experienta trecuta care este cea mai importanta si relevanta pentru ei la acel moment al vietii. Si asta poate fi o experienta foarte pretioasa.

Dalia este o femeie foarte inteligenta care si-a construit o cariera frumoasa pentru care a muncit si inca munceste mult. Prin munca ei atinge si aduce valoare vietii multor oameni. Lucrasem cu ea anterior pe rezolvarea unor probleme emotionale. De data aceasta a simtit ca trebuie sa parcurga inca un proces, fara sa stie care este tinta clara. Simtea ca trebuie sa primeasca un mesaj, sa inteleaga ceva important pentru viata ei.

Prima amintire pe care a accesat-o a fost un moment din copilaria unei vieti traite la tara. Era un baietel mic pe camp, lasat sa stea undeva intr-o parte singur in timp ce parintii sai munceau pamantul cu unelte vechi. In zadar a plans si a urlat pentru a primi atentie. Simtea ca tare mult si-ar fi dorit stingerea mamei Parintii erau insa ocupati cu „ce era important” – munca campului.

Avea perceptia ca animalele familiei sunt mai importante decat el, conteaza mai mult

Deplasandu-ne de-a lungul acelei vieti a descoperit o viata de taran simpla, monotona. Pe masura ce a crescut a fost pus sa ia din ce in ce mai mult parte la treburile familiei. Tot ceea ce conta era munca, munca grea. Munca era cea care asigura hrana familiei. De-a lungul vietii a continuat sa traiasca sentimentul ca el nu conteaza, ceea ce conteaza este munca pe care o depune. Sentimentul de a nu conta, de a nu avea importanta era cam tot ceea ce simtea.

Era ca si cum viata era traita intr-o transa a carei focus era munca pentru asigurarea hranei familiei. Nu a simtit iubire, afectiune nici pentru sotie, nici pentru copii. In copilaria sa, datorita respingerii pe care a perceput-o din partea parintilor s-a inchis emotional.

A simti o mare goliciune in momentul mortii, ca si cum viata respectiva fusese complet fara sens, fara noima.

Ghidul Spiritual i-a comunicat ca si-a dedicat acea intreaga existenta unicului scop de a implini nevile de baza, de supravietuire. A fost o viata netraita, dedicata unui singur tel importnat dar efemer. Partea foarte interesanta a fost conexiunea cu viata curenta. Ghidul a spus ca in viata actuala ce face este sa isi dedice intreaga viata, tot timpul, toata energia implinirii unei alte nevoie: nevoia de contributie. Desi este o nevoie complexa si totodata un aspect onorabil si important, ramane o nevoie. Mesajul a fost ca este important sa isi largeasca focusul cu privire la viata, sa acorde atentie si altor aspecte, sa isi ia timp sa traiasca.

A fost un mesaj puternic si de impact asupra Daliei deoarece a putut observa ca toata energia ei era cariera ei si efectul acesteia asupra oamenilor. Sursa ei de bucurie era masura in care primea validarea impactului asupra vietii altora, neglijand insa adesea relatiile personale si pe sine.

Daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Multa lumina si iubire,

Ruxandra