Sufletul pereche si liberul arbitru

Tema relatiilor romantice este una dintre cele mai frecvente subiecte cu care clientii vin la mine. Este firesc sa fie asa deoarece parteneriatul romantic este un domeniu de importanta majora in viata oamenilor si multi sunt aceia care in mod natural isi cauta un suflet pereche.

Exista o poveste pe care o aud din cand in cand, o poveste spusa de oameni diferiti avand context diferite, dar a carei linie generala este cam aceeasi. Povestea este asa: Ea/el intalneste pe cineva de sex opus cu care simte o conexiune extraordinara, dincolo de orice a experimentat pana atunci. Comunica fara cuvinte, simt starea celuilalt intuitiv si se potrivesc mai bine decat un puzzle. Se cunosc de 2 luni si parca se cunosc de (cel putin) o viata. Pare mai mult decat clar din legatura lor ca nu sunt la prima “intalnire” caci legatura este dincolo de acest uman aici/acum.

Si exista un moment cand indisponibilitatea emotionala a celuilalt devine atat de evidenta incat transcede incercarea de a n-o vedea. Si persoana care sta in fata mea istorisind povestea este coplesita de confuzie, durere, tristete. Nu intelege de ce.

Ma intreb daca tie ti s-a intamplat sa intalnesti o persoana si in primul moment cand v-ati privit in ochi sa simti ca o cunosti si ca parca erati capabili sa va cititi gandurile si sa va continuati unul altuia propozitiile. Sau poate intr-o relatie noua fiind ai simtit in imbratisarea celui de langa tine ca inima ta e acasa.

Tipul acesta de conexiune este, in opinia mea, una dincolo de timp si spatiu, este o conexiune veche care are in spate (cel putin) o alta experienta trecuta intensa.

Daca viata v-a adus din nou impreuna inseamna ca lucrurile nu sunt finalizate, inseamna ca a mai ramas ceva karmic de rezolvat in legatura dintre voi, un aspect care este timpul sa fie rezolvat. Inainte sa veniti aici sufletele voastre au planificat atent aceasta intalnire.

Provocarea apare atunci cand unul dintre cei doi simte/crede ca intalnirea este menita sa se transforme intr-un parteneriat de iubire, iar celalalt fie verbal, fie prin atitudine nu ii impartaseste simtirea.

Daca a aparut in viata ta o astfel de relatie este important sa cauti sa vezi si sa rezolvi ce este in spatele ei. Poate este un juramant care va tine inca impreuna desi acest lucru nu e in acord cu Binele vostru Suprem. Sau poate este sentimentul pierderii reciproce din alta viata. Sau poate este o legatura de iubire veche care se reactiveaza atunci cand va intalniti. Sau pot fi multe alte lucruri.

Orice este acolo cere rezolvare si completare, altfel persoana cealalta nu ar fi aparut sa-ti rascoleasca viata.

Le explic asta si clientilor care vin spre mine cu povesti similare. De cele mai multe ori urmeaza intrebarea: “Si apoi, vom putea fi/ramane impreuna?” Raspunsul sincer este: “Poate da, poate nu”. Si nu este un raspuns pe placul multora.

Inteleg ca perspectiva de a nu fi impreuna cu persoana cu care ai simtit ca vibrezi la unison este una dureroasa, dar scopul vindecarii trecutului este acela de a reintra in starea de acceptare plina de pace. In momentul in care vei taia toate corzile trecutului si vei vindeca ranile neinchise inca vei stii ca daca veti ramane impreuna relatia voastra poate fi una de alegere pura din iubire. Nu vrei sa fii intr-o relatie in care ceea ce va tine impreuna sunt niste carlige energetice si lucruri nefinalizate din trecut.

Suntem atat de obisnuiti cu relatiile disfunctionale incat este foarte greu sa stim cum arata una fireasca, doar din si cu iubire. Fara drame, fara victime, fara proiectii.

Intr-o relatie este nevoie de 2 persoane si (imi pare rau daca sunt eu prima care-ti spune asta) conexiunea aceea pe care o simti nu e suficienta. Aici intervine liberul arbitru. O relatie are nevoie, pe langa conexiune, de asumare.

E posibil sa va stiti de secole, e posibil sa fi trait impreuna zeci de vieti, dar daca celalalt acum si aici nu este dispus sa fie complet (fara jumatati de masura) in relatia voastra, trecutul a zeci, chiar sute de vieti nu va compensa asta.

Ce poti tu sa faci, daca te afli intr-o poveste similara, este sa lucrezi cu tine insuti, sa-ti vindeci ranile, sa rezolvi trecutul si, in pace, sa-i dai drumul celuilalt. Daca sufletele voastre au decis sa fie impreuna si daca folosindu-si liberul arbitru sufletul celuilalt agreaza inca acea intelegere, cumva candva se va intampla. Daca nu, este important sa mergi in armonie mai departe.

Daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva, te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Iti trimit lumina si iubire,

Ruxandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.