Suflete pereche

Am un prieten apropiat, un om extrem de rational si logic, care mereu zicea ca dragostea la prima vedere este o utopie si nu poate fi adevarata. L-am auzit spunand in repetate randuri ca lui niciodata nu i s-ar putea intampla asta. Dar stiti ca exista acea veche zicala: „Nicodata sa nu spui niciodata„.

L-am intalnit zilele trecute si era tare fericit. I se intamplase ceva neasteptat. El, cel care argumenta cu putere impotriva iubirii fulger, a intalnit-o pe EA. „In momentul in care am privit-o in ochi inima a inceput sa imi bata puternic. Imi venea sa o iau in brate ca veche si draga prietena. M-am abtinut. Si mai surprinzator a fost momentul in care am inceput sa vorbim. Parea ca ne citim unul altuia gandurile. Simteam ca ne cunoastem de o eternitate. Mi-e atat de draga din prima secunda! Cum e posibil asa ceva? ”

Dante Gabriel Rosetti (poet englez al secolului XIX) a scris:

Am mai fost candva aici,
Dar cand si cum nu pot spune;
Cunosc iarba de afara,
Mirosul ei dulce si patrunzator.
Sunetul ca un suspin, lumina de langa mal.
Ai mai fost candva a mea –
Nu-mi aduc aminte cand:
Dar chiar in clipa in care
ti-ai intors capul spre mine.
Parca a cazut un val – si am cunoscut
lumea de altadata”

Se zice ca la ora actuala fiecare dintre noi avem 10-12 suflete pereche raspandite pe Pamant. Unii mai potriviti decat altii pentru acest stadiu al dezvoltarii noastre ca suflete si pentru invatarea lectiilor pe care am ales sa ni le insusim in aceasta viata. Pe unii dintre ei poate nu-i intalnim in aceasta experienta, dar cu multi altii ne intersectam pentru diferite perioade de timp, pentru a creea sau a experimenta ceva impreuna.

Desi corpurile noastre se schimba, ochii raman aceeasi. Nu degeaba se spune ca ei sunt oglinda sufletului.

Vorbeam in articolul Ce este hipnoza? despre faptul ca 90% din emotiile noastre sunt generate din subconstient. Sufletul nu uita, el pastreaza memoria tuturor experientelor trecute. Aceasta memorie este depoziata in mintea noastra subconstienta si ne determina sa reactionam in diverse moduri. Sufletul recunoaste alte suflete cu care am impartasit sentimente puternice in alte vieti. Este suficienta o privire.

In cazuri rare, se poate intampla ca atunci cand doua suflete pereche se regasesc si sunt impreuna sa aiba diverse flash-uri spontane ale unor amintiri din vieti anterioare pe care le-au trait impreuna.

In functie de „contractul” pe care l-au facut inainte de a veni pe Pamant doua suflete pereche pot alege sa ramana impreuna pe parcursul intregii vieti actuale sau pentru diverse perioade de timp, ca apoi fiecare sa isi urmeze traseul.

Brian Weiss (psihiatru american specializat in regresii in vieti anterioare) spune:”Soul relationships may last five minutes, a day, a decade, or more. Relationships are not measured in time but in lessons learned.”

Te invit ca de azi inainte sa privesti mai atent in ochii oamenilor pe care ii intalnesti si sa fii atent la ce descoperi.

Tu ai trait vreodata acest sentiment de inexplicabila chimie cu cineva abia cunoscut? Te rog sa imi scrii un comentariu in care sa imi povestesti experienta ta .

Iti multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.