Relatii, rani, oportunitati

Una dintre prietenele mele dragi trece acum prin niste provocari cu oamenii apropiati. M-a sunat furioasa pe viata, pe oameni pe tot. Nu intelege de ce oameni pe care i-a primit cu bratele deschise in viata ei acum o dezamagesc. Cred ca tuturor ni se intampla, la un moment dat in viata, sa avem „surprize” in anumte relatii, fie ca vorbim despre partenerul de viata, familie, prieteni sau colegi.

Prietenea mea, cea despre care iti vorbesc, mi-a spus ca nu intelege de ce se intampla asta si de ce tocmai ei. II pare nedrept. Uneori, cand esti prea prins de o anumita situatie este dificil sa vezi perspectiva de ansamblu.

Dr. Michael Newton (hipnoterapeut specializat in viata dintre vieti) spune: „A ne cunoaste din puncte de vedere spiritual presupune sa intelegem de ce ne alaturam in viata sufletelor parintilor, partenerilor si prietenilor nostri apropiati”

Inainte sa incepem o noua aventura numita viata, sufletul nostru isi alege care sunt lectiile pe care isi doreste sa le insuseasca in resperctiva experienta. In functie de nivelul de evolutie, sufletul decide ce are nevoie sa invete. Urmatorul pas il reprezinta alegerea corpului si a locului care ii vor permite cea mai buna insusire a lectiei/lectiilor alese.

Apoi, alegem care vor fi sufletele din familia noastra de suflete pe care le vom avea aproape in aceasta urmatoare experienta. Alegerile sunt facute astfel incat toate sufletele implicate sa aiba conditiile potrivite pentru asumarea lectiilor alese. (Poti citi mai multe informatii despre acest subiect in articolul Familia de suflete)

Practic la nivel de suflet facem anumite contracte unul cu altul astfel incat sa ne sustinem in invatarea a ceea ce ne-am propus. Apoi venim pe Pamant si incepem jocul. Doar ca, intre timp, uitam. Uitam care-i scopul si uitam ca suntem impreuna in jocul acesta.

De cele mai multe ori in viata, oamenii care te ranesc cel mai tare iti sunt cei mai mari maestrii caci in interactiune cu ei esti provocat sa te intorci la Esenta ta, sa cureti ce ai de curatat si sa evoluezi. Poate parea greu sa te uiti la o situatie dureroasa ca la o mare oprtunitate, dar asta este. Este important sa ne amintim ca intr-un nivel superior de constiinta am ales sa ne asumam anumite lectii si sufletul nostru are nevoie de acesta invatare pentru a putea evolua.

Personal, cand ma confrunt cu o situatie din care pare ca nu pot, nu stiu, nu reusesc sa ies si sa-mi fie bine imi amintesc mie ca, daca la un nivel inalt de constiinta am decis ca pot sa fac fata unei provocari si sa o transform intr-o ocazie de crestere, atunci sigur pot, caci cu sigur am stiut mai bine atunci decat acum.

Tot ceea ce se intampla in aceasta lume este spre binele nostru cel mai inalt, iar daca ai impresia ca cineva ti-a facut ceva si este vinovat pentru durerea ta, te invit la o schimbare de perspectiva. Nu confunda actiunile umane cu sufletul. Asa cum am mai spus, am facut intre noi contracte sa ne sprijinim dezvoltarea.

Poate ca partenerul care te-a parasit, prietenul care te-a tradat, colegii care te-au furat n-au facut altceva decat sa iti creeze premisele de a schimba in viata ta ceva ce era necesar sa fie schimbat in drumul tau. Poate aveai nevoie de o transformare pentru a-ti putea implini menirea, iar din rutina in care te-ai instalat confortabil acesta transformare nu era posibila.

Eckart Tolle spune ca de regula fiintele umane au nevoie sa atinga un prag puternic de suferinta pentru a se trezi. Provocarile tale, ranile si suferintele care se nasc in relatia cu ceilalti sunt o foarte buna ocazie sa te intorci la drumul tau, sa te intorci la tine, la Esenta ta reala.

Stiu ca nu-i usor cand esti acolo in durere si suferinta, dar este posibil. Tot ce trebuie sa faci este sa te uiti la perspectiva de ansamblu. Nu-i privi pe cei care pare ca au generat suferinta ta ca pe niste „vinovati”, sunt suflete ca si tine impreuna cu care tu ai avut un contract de a te ajuta in drumul tau.

E dreptul tau sa nu fii de acord cu actiunile lor umane, e dreptul tau sa te indepartezi de ei si sa alegi sa iesi din spatiul lor, dar nu le blama sufletul. Poate acesta a fost rolul lor acum, aici. Iarta-i si mergi pe drumul tau. Uite-te cu atentie si observa ce ocazii ti-a deschis aceasta situatie, ce ai nevoie sa faci sau sa schimbi pentru a urma dorintele sufletului tau.

Tie ti s-a intamplat ca ceea ce parea o mare dezamagire sa se dovedeasca a fi o mare oportunitate? Daca da, te rog sa-mi spui povestea ta intr-un comentariu mai jos.

Daca simti ca articolul acesta te-a ajutat, distribuie-l si prietenilor tai.

Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.