Povestea Crinei: Regrete din vieți anterioare

Crina este o femeie tânără și echilibrată; că mulţi dintre noi, se află într-un proces de creştere. Am început să lucrăm împreună pentru depăşirea anumitor tipare limitative pe care le observase şi procesul mergea foarte bine.

La una dintre întâlnirile noastre a apărut puţin tulburată şi mi-a spus de la intrare că în acea zi are un subiect important care o preocupa și pe care vrea să lucreze. Întâlnise un bărbat cu care simţise o conexiune foarte puternică. Deşi dat fiind contextul vieţilor lor actuale nu avea nici un sens pentru ea, îi era foarte prezent în minte. Voia să ştie de unde această legătura a ei faţă de el, căci o simţea atât de puternică încât părea nefirească.

S-a relaxat mai greu decât de obicei, dar apoi a accesat amintirea unei vieţi de la începutul secolului XX. S-a regăsit că dansatoare într-un bar (element surprinzător dată fiind personalitatea ei pudică din prezent), înconjurată de admiraţia unui număr mare de bărbaţi, dar faţă de care simţea o oarecare repulsie. În relatarea ei descria acești bărbați că fiind “beţivi” și “murdari”.

Ea era o femeie tânără, cu părul lung negru şi cu o vestimentaţie tipică ocupaţiei sale. Și-a reamintit un moment în care dansă şi putea privi bărbaţii care asistau la spectacol. Majoritatea erau îmbrăcaţi în haine închise cromatic. A distins între ei un tânăr ce avea o cămaşă mai deschisă la culoare și care avea o privire diferită faţă de restul. ÎI părea că era singurul care o privea blând.

L-a identificat că fiind bărbatul de care îmi spusese la începutul întâlnirii noastre. Ştia intuitiv că în acea vreme el era fiul proprietarului acelui local în care ea dansă. Ştia că venea rar pe acolo dar îi plăcea privirea lui blândă şi de fiecare dată era foarte bucuroasă să-l vadă. L-a descris că fiind foarte diferit de restul. Deşi îl plăcea n-a avut niciodată curajul de a-i spune asta.

S-a mutat apoi într-un moment pe care îl definea că fiind “cam după 3-4 ani”. Hainele de dansatoare au fost înlocuite de haine elegante, iar coafura și aspectul ei au ajutat-o să înţeleagă că renunţase la dans. Ştia că între timp se căsătorise cu unul din bărbaţii bogaţi ai orăşelului în care locuia; un bărbat mult mai în vârsta decât ea dar care o iubea și îi oferise o viaţă foarte bună.

S-a văzut pe străzile orăşelului într-o după-amiază când l-a zărit întâmplător pe tânărul acela. Ştia că între timp și el se căsătorise cu “o faţă cuminte, potrivită lui”. Privirea lui era la fel de blândă precum o ştia. Și ochii lui i-au trezit nostalgie.

Am mers mai departe în timp și a observat că, deşi avea o viaţă bună, în inima ei a continuat să rămână imaginea acelui tânăr pe care îl zărea din când în când din întâmplare. A murit liniştită, dar cu gândul la acel bărbat și la cum ar fi fost dacă l-ar fi putut avea aproape.

Am lucrat pe eliberarea de regrete și pe reîntregirea sufletului. A realizat că avusese parte de o întâlnire karmică. Ceea ce o atrăgea atât de tare spre el era acel regret din acea viaţă trecută, acea dorinţă neîmplinită atunci.

O săptămână mai târziu mi-a povestit că deşi înţelesese care este sursă atracţiei către acel bărbat, sentimentul a rămas prezent. Dar de dată această a ales să facă lucrurile diferit şi anume să îi vorbească acestui bărbat şi să îşi exprime interesul faţă de el.

A putut să observe că ceva s-a petrecut instant în momentul în care a trecut peste toate temerile ei și i-a spus ce simte. Un sentiment de împuternicire de sine a apărut instant, că și când ceva foarte important s-a petrecut la nivel energetic pentru ea. Și a fost atât de pregnantă această trăire încât refuzul bărbatului nici n-a mai contat. Pare că ceea ce era important pentru ea să înveţe din interacţiunea lor era tocmai să-şi dea voie să-şi exprime sentimentele faţă de el.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra