Regresia de grup

Am vorbit despre procesul de regresie individuala in articolul Ce inseamna o sesiune de regresie intr-o viata anterioara? dar mi-am dat seama din intrebarile vostre ca nu am vorbit niciodata despre cum functioneaza regresiile in vieti anterioare efectuate cu un grup de oameni.

Procesul este foarte asemanator cu cel din sesiunile individuale cu cateva mici particularitati. Cea mai importanta diferenta este aceea ca in regresiile de grup fiecare participant isi traieste experienta intern, fara a o verbaliza.

Inainte a a initia procesul propriu-zis fiecare participant isi stabileste un subiect pe care isi doreste sa lucreze; acest poate fi intelegerea unei relatii, sursa unui tipar limitativ pe care il recunoaste in viata sa actuala, cauza unui simptom/a unei boli sau intelegerea unei situatii din viata curenta.

Primul pas este cel al inductiei in hipnoza, in care invit oamenii sa se relaxeze si ii conduc sa intre intr-o stare de transa usoara.

Urmeaza apoi diferite metode de adancire a transei care sa le permita sa isi aceseze acele niveluri profunde ale constiinte, acolo unde toate barierele de spatiu si timp dispare si este posibil sa accesam amintiri pe care mintea constienta nu le percepe.

Ajungem apoi inr-un spatiu sacru, creat de fiecare asa cum si-l doreste. Un spatiu plin de iubire care emana o vibratie inalta si asigura fiecaruia siguranta si linistea de care are nevoie. Este, totodata un spatiu de purificare si de reconectare interioara.

Mergem apoi intr-o viata trecuta, in cel mai important moment pentru intelegerea subiectului de lucru  ales la nivel individual. Desi pot aparea momente cu incarcatura emotionala, ghidajul este facut de asa fel incat, in orice moment, oricare dintre participanti ar considera ca este o emotie pe care nu vrea sa o reexperimenteze poate alege sa se detaseze si sa priveasca scena de sus. In acest mod procesul de intelegere are loc, fara trairea incarcaturii emotionale.

In regresii fiecare poate observa detalii ce tin de vestimentatia proprie, detaliile din jur, oamenii implicati si in ce masura sunt ei prezenti si in viata prezenta. Vedem ce este de vazut la acel moment, ii intelegem semnificatia pentru viata actuala.

Lucram apoi pe vindecarea si integrarea amintirilor accesate prin diverse tehnici specifice. Acestea cuprind iertarea de sine, iertarea celor implicati, reintregirea sufletului si schimbarea convingerilor limitative.

Urmeaza iesirea din transa.

Este un proces care curge frumos si oamenii spun ca are efecte pozitive vizibile in viata curenta. Terapeutul face conducerea procesului cu voce tare, in timp ce participantii isi traiesc in interior propriile experiente.

Daca iti doresti sa experimentezi acest tip de regresie, te invit la urmatorul meu workshop in orasul cel mai apropiat tie. Programul acestora in gasesti pe pagina Seminarii si evenimente.

Te rog sa imi lasi un comentariu daca mai intrebari referitoare la acest subiect, iar daca consideri ca articolul ti-a raspus la anumite intrebari, distribuie-l.

Iti multumesc,

Ruxandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.