Povestea Ralucai – Lectia renuntarii la egoism

Am plecat in proces cu Raluca de la o senzatie de rece pe care o simtea la nivelul mainilor si am ajuns foarte rapid intr-o amintire in care mergea pe afara, prin zapada, in noapte. In acest moment s-a descoperit pe sine intr-un corp de barbat de varsta mijlocie. Era cu un grup de oameni si simtea un sentiment puternic de incrancenare. Cautau ceva. Curand au si gasit corpul unui alt barbat, era inghetat. Aceasta decoperirea a fost una foarte intensa din punct de vedere emotional pentru clienta mea.

Am invitat-o sa exploram mai mult acea viata. Primul moment important din acea viata ne-a condus intr-o amintire din copilarie in care se juca cu prietenul lui. Era multa bucurie. Cei doi baieti erau foarte apropiati. Prietenia lor a continuat peste ani.

Ajunsi la varsta adulta, intr-un anumit punct personalitatea trecuta a clientei mele (barbatul de atunci) i-a facut o vizita prietenuliu sau in care i-a vorbit foarte entuziasmat despre o expeditie cu intentia de a-si convinge prietenul sa-l insoteasca. Acesta nu era foarte convins deoarece (spre deosebire de personajul nostru) avea familie si nu isi dorea sa stea departe de familia lui.

Am intrebat clienta ce simte in acel moment in care prietenul nu prea agreaza idee. Raspunsul a venit foarte rapid: „Nu ma intereseaza, il pot convinge”. Era un sentiment puternic de vanitate care il facea sa treaca peste orice altceva.

(Este important sa stii ca atunci cand lucram in regresie, scoatem la suprafata trairile acelei personalitati trecute. Adesea acele personalitati trecute, nu au nici o legatura personalitatea din viata curenta a clientului. Din contra, uneori.)

Mergand mai departe a accesat momentul in care s-au imbarcat pentru plecare. Il convinsese intr-adevar pe prietenul lui sa il insoteasca, desi acesta pleca cu regretul ca indepartarii de familie.

Urmatoare amintire a fost acceasi cu punctul de intrare. Se intamplase ceva. Ceva nu mersese bine si prietenul lui murise inghetat, prins in zapada. A urmat din nou un mement intens emotional – simtea multa durere si regret.

In urma acestui eveniment au anulat expeditia si s-a intors acasa sa conduca corpul prietenului lui inapoi la familie. Simtea multa durere si rusine. Desi initial a fost respins de familia prietenului, batbatul si-a dedicat restul vietii avand grija de sotia si copilul prietenului lui. Chiar si asa, sotia acestuia nu l-a iertat niciodata.

A murit batran, avandu-l alaturi pe fiul prietenului care devenise adult. Luase din acea viata rusine, durere, neputinta, regret, tristete.

Lectia acelei vieti pentru suflet fusese aceea ca: „Familia si legaturile intre suflete sunt mai important decat dorintele desarte”. Prin acea experienta sufletul Ralucai sa nu traiasca egosit si pare sa fi fost o lectie bine asumata deoarece astazi ea este o femeie foarte blanda, buna si prezenta la dorintele celorlalti.

Am lucrat pe transformarea acelei experiente si pe eliberarea emotiilor de vibratie joasa pe pe care le-a luat atunci. Am recuperat fragmentele de suflet pierdute, am facut pace cu sotia prietenului si am lucrat pe iertarea de sine si rescrierea expereintei.

A recunoscut in baiatul prietenului de atunci pe fiica sa din viata curenta si Ghidul Spiritual i-a oferit cateva mesaje importante.

A fost o experienta eliberatoare si binefacatoare pentru Raluca.

Daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Multa lumina si iubire,

Ruxandra