Povestea lui Judith si perspectiva Ghizilor despre suicid

Am vorbit astazi cu o prietena draga care imi spunea ca in urma cu ceva timp unul dintre prietenii ei a ales sa-si ia viata si acest lucru a „traumatizat-o”. Am inteles-o atat de bine… Imi amintesc ca aveam 19 ani cand un fost iubit a murit. Am fost ravasita o perioada buna de timp…

Dupa discutia scurta cu ea mi-am reamintit de una dintre clientele mele. O sa ii spun Judith – o femeie in jur de 35 de ani care a venit la mine deoarece se confrunta cu o perioada de zbateri puternice in viata ei. Mama singura si antreprenoare, ii parea ca „nu mai poate, ca viata este prea grea” si incerca sa inteleaga si sa gasesca o iesire. Mi-a fost tare drag de ea cand mi-a zis: „Stiu ca aici este o lectie pentru mine dar tare mi-ar placea sa vina cineva sa ma salveze sa ma scuteasca de lectia asta”

Cred ca era a doua sedinta cand am ajuns intr-o viata anterioara in care era un copil sarac ce vindea ziare pentru a putea strange niste banuti de paine. Avea in jur de 7 ani si locuia cu mama si cele 2 surori mai mici. Toata ziua batea stradutele pietruite ale oraselului. Uneori reusea sa se intoarca acasa cu 2 paini, alteori cu mana goala.

Dupa cativa ani mama sa a murit si el a ramas singur cu cele 2 fete. Le iubea mult si si-a dorit sa aiba grija de ele desi era doar un copil. Incepuse deja sa lucreze intr-o fabrica; o munca grea si epuizanta.

Anii au trecut si in curand oboseala s-a transformat in frustarea si parca fiecare zi ii accentua greutatea vietii. Simtea ca nu mai poate, ca s-a saturat. A inceput sa bea si sa devina agresiv cu surorile lui, cu lumea din jur si inclusiv cu el insusi.

Intr-un moment in care deznadejdea si alcoolul au atins cote semnificative a decis sa-si ia viata. S-a spanzurat si a luat cu el deznadejnea si gandul „Viata este grea si cruda” precum si frica de consecintele deciziei lui.

Dupa ce sufletul lui a parasit planul fizic curand a fost intampinat de Ghidul sau Spiritual care era acolo pentru a-i ura bunvenit. Sufletul sau era plin de regrete si resentimente. Intampinarea plina de dragoste si lipsita de judecata a Ghidului a fost mai mult decat surprinzatoare.

Dupa ce a facut impreuna cu Ghidul o foarte scurta evaluare a vietii ce tocmai a trecut, am discutat putin cu El despre alegerea sufletului de a se sinucide si ce inseamna aceasta.

Personal am citit cateva carti scrise prin chanelling in care diverse entitati de lumina explicau perspectiva de la acel nivel de vibartie in ceea ce priveste sinuciderea, dar clienta mea nu citise nimic de felul acesta.

Ghidul i-a explicat dintr-un spatiu plin de compasinune si iubire ca nu exista judecata si pedeapsa pentru asa ceva. In schimb exista consecinta. Si consecinta consta in faptul ca, desi sufletul a incercat sa abandoneze acea misiune, asumarea acelei lectii, el sa va intoarce inapoi in conditii similare de cate ori va fi nevoie pana in momentul in care va decide sa le depaseasca si sa invete ceea ce are de invatat de acolo.

Si Judith a inteles atunci ca a cauta scurtaturi (des in existenta actuala nicicand nu se gandise la suicid), scurtaturi de tot felul s-ar putea sa nu fie in acord cu Binele Suprem al sufletului. A ales sa isi asume acea situatie de viata, sa vindece si sa transforme ce era necesar.

Cred ca dincolo de aceasta existenta umana exista un spatiu de lumina in care ne reintoarcem cu totii. Este un spatiu plin de iubire neconditionata in care judecata, etichetele si pedepsele sunt concepte nepotrivite si absente.

Daca ti-a placut acest articol sau daca simti ca ti-a adus o noua perspectiva, te invit sa il distribui si prietenilor tai.

Pace, lumina si iubire,

Ruxandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.