Povestea lui Judith și perspectiva Ghizilor despre suicid

Am vorbit astăzi cu o prietena dragă care îmi spunea că în urma cu ceva timp unul dintre prietenii ei a ales să-şi ia viaţa şi acest lucru a “traumatizat-o”. Am înţeles-o atât de bine… Îmi amintesc că aveam 19 ani când un prieten a murit. Am fost răvăşită o perioada bună de timp…

După discuţia scurtă cu ea mi-am reamintit de una dintre clientele mele. O să îi spun Judith – o femeie în jur de 45 de ani care a venit la mine deoarece se confrunta cu o perioada de zbateri puternice în viaţa ei. Mamă singură şi antreprenoare, îi părea că “nu mai poate, că viaţa este prea grea” și încerca să înţeleagă şi să găsească o ieşire. Mi-a fost tare drag de ea când mi-a zis: “Ştiu că aici este o lecţie pentru mine dar tare mi-ar plăcea să vină cineva să mă salveze să mă scutească de lecţia asta”

Cred că era a doua şedinţa când am ajuns într-o viaţa anterioară în care era un copil sărac ce vindea ziare pentru a putea strânge nişte bănuţi de pâine. Avea în jur de 7 ani și locuia cu mama şi cele 2 surori mai mici. Toată ziua bătea străduţele pietruite ale orăşelului. Uneori reuşea să se întoarcă acasă cu 2 pâini, alteori cu mână goală.

După câţiva ani mama să a murit şi el a rămas singur cu cele 2 fete. Le iubea mult şi și-a dorit să aibă grija de ele deşi era doar un copil. Începuse deja să lucreze într-o fabrică; o muncă grea și epuizantă.

Anii au trecut și în curând oboseala s-a transformat în frustrare şi parcă fiecare zi îi accentua greutatea vieţii. Simţea că nu mai poate, că s-a săturat. A început să bea şi să devină agresiv cu surorile lui, cu lumea din jur şi inclusiv cu el însuşi.

Într-un moment în care deznădejdea și alcoolul au atins cote semnificative a decis să-şi ia viaţa. S-a spânzurat și a luat cu el deznădejdea și gândul “Viaţa este grea şi crudă” precum şi frica de consecinţele deciziei lui.

După ce sufletul lui a părăsit planul fizic curând a fost întâmpinat de Ghidul său Spiritual care era acolo pentru a-i ura bunvenit. Sufletul său era plin de regrete și resentimente. Întâmpinarea plină de dragoste și lipsită de judecată a Ghidului a fost mai mult decât surprinzătoare.

După ce a făcut împreună cu Ghidul o foarte scurtă evaluare a vieţii care tocmai a trecut, am discutat puţin cu El despre alegerea sufletului de a se sinucide și ce înseamnă aceasta.

Personal am citit câteva cărţi scrise prin chanelling în care diverse entităţi de lumină explicau perspectiva de la acel nivel de vibraţie în ceea ce priveşte sinuciderea, dar clienta mea nu citise nimic de felul acesta.

Ghidul i-a explicat dintr-un spaţiu plin de compasiune şi iubire că nu există judecată şi pedeapsă pentru aşa ceva. În schimb există consecinţă. Și consecinţă constă în faptul că, deşi sufletul a încercat să abandoneze acea misiune, asumarea acelei lecţii, el să va întoarce înapoi în condiţii similare de câte ori va fi nevoie până în momentul în care va decide să le depăşească și să înveţe ceea ce are de învăţat de acolo.

Şi Judith a înţeles atunci că a căuta scurtături (deși în existenţa actuală nicicând nu se gândise la suicid), scurtăturile de tot felul s-ar putea să nu fie în acord cu Binele Suprem al sufletului. A ales să îşi asume acea situaţie de viaţă, să vindece şi să transforme ce era necesar.

Cred că dincolo de aceasta existenţa umană există un spaţiu de lumină în care ne reîntoarcem cu toţii. Este un spaţiu plin de iubire necondiţionată în care judecata, etichetele şi pedepsele sunt concepte nepotrivite și absente.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra