Povestea lui Cristi: „Oricati bani as face nu pot economisi nicidecum”

„Nu stiu ce se intampla caci oricati bani as face nu pot economisi niciodata.” – spunea Cristi, un tanar antreprenor inteligent, atunci cand am inceput sa discutam pe subiectul tiparelor si povocarilor in relatia cu banii.

In regresie s-a vazut ca fiind o femeie de varsta medie, cu 3 copii si un sot abuziv. Faceau parte dint-o clasa sociala sub medie si salariul sotului ei era singurul lor venit, deorece ea statea acasa cu copii.

Se saturare de acea viata plina de teroare si ar fi vrut sa isi paraseasca sotul, dar nu putea deoarece nu avea unde sa mearga si nici un ban. S-a decis atunci ca va strange cativa bani, apoi sa isi ia copiii si sa plece.

Si-a amintit cum o lunga vreme s-a chinuit sa puna deoparte cate ceva din banii pe care ii primea de la sot pentru cumparaturile casei. Oridecateori avea niste baniti, mergea si ii ascundea intr-un loc stiut doar de ea intr-o pestera din apropierea satului in care locuia.

I-a luat destul de multa vreme, dar se apropia momentul cand va fi avut putina suma de bani care sa ii permita sa lase in urma acea viata abuziva.

A vizualizat momentul cand cu bucurie mergea sa ascunda in locul ei secret inca niste banuti, incurajandu-se ca mai e putin. Ajunsa in pestera aceea a descoperit insa o echipa de muncitori acolo, iar agoniseala ei disparuse.

A trait atunci un moment de cumplita disperare; tot chinul ei fusese in zadar si avea sentimentul ca e condamnata, caci nicicand nu va putea pleca asa cum sperase. Chinul ei de a strange bani fusese zadarnic.

Si-a intiparit atunci, pe acel fond emotional puternic, convingerea: „Nu are rost sa strang bani, caci oricum vor disparea si nu va putea bucura de ei”.

Cristi a putut vedea ca aceasta convingere din subconstient creata cu zeci de ani in urma ii dicta raportarea la bani de acum.

90% din ceea ce facem, spunem, gandim provine din subconstientul nostru. Functionam in baza programelor intiparite in subconstientul nostru. Este necesat sa eliberam acele emotii care ne-au fixat aceste programe si sa le schimbam. Din fericire astazi avem cunoastrea si instrumentele prin care putem schimba convingerile care nu ne mai sprijina cu unele care sa ne fie de ajutor.

Te invit sa imi lasi un comentariu in care sa imi spui care e cea mai puternica provocare pe care simti ca o ai la nivel mental si/sau emotional in relatia cu banii. Daca ti-a placut acest articol te invit sa il distribui si prietenilor tai.

Iti multumesc,

Ruxandra

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.