Povestea Corinei – Frica irationala de a fi inchis

Corina este o tanara trecuta de 30 de ani care, ca multi dintre noi in ultimii ani, trece prin niste procese transformationale interne menite sa o ajute sa se redefineasca si sa se redescopere. A ajuns la mine la cabinet trimisa fiind de mai multi oameni pe care ii cunostea din diverse conjuncturi, oameni care nu se cunosteau intre ei.

Povestea  ei nu era ceva nou prin tema in sine, dar era surprinzatoare prin intensitatea trairilor ei.  Provocarea sa era legata de o temere ce depasea orice limite firesti si care se transformase intr-o frica enorma ce ajunsese sa-i conduca viata. Era vorba despre o teama cutremuratoare ca va fi inchisa.

Si mai surprinzator era faptul ca ea este avocat si constient stia ca nu are nici un motiv sa se teama, nu facuse nimic ilegal care sa conduca in acea directie, totusi frica era mult dincolo de rational. Imi povestea ca teama irationala este atat de mare incat are nevoie sa iasa din casa inainte de ora 6 dimineata (deoarece prin natura meseriei stie ca la ora aceea se fac arestarile), tresare si “paralizeaza” la fiecare bataie in usa sau sirena si poate sa se intoarca acasa doar dupa ora 00.00. Era prea mult si devenise prea greu.

Evident am vrut sa aflam de unde vine teama asta irationala si ce are nevoie pentru ca ea sa dispara.  A fost destul de usor sa alunecam in regresie pe emotia respectiva spre sursa deoarece era foarte putenica.

Mergand inapoi in timp s-a regasit intr-o viata in care traia intr-o comunitate mica de femei care aveau grija de templul unei zeite. Ea era o femeie adulta in timp ce celelalte erau mult mai tinere.

Momentul cheie a fost acela in care niste razboinici pe cai negri au patruns in interiorul templului , au distrus tot ceea ce era acolo, au luat fetele, iar pe ea au legat-o si au lasat-o acolo pentru a intelege ca “nu era bine ceea ce face”. Aparent “religia” pe care o practicau acolo nu era pe placul razboinicilor.

A parasit acea viata cu furie legata de faptul ca nu a putut sa apere fetele. A mai luat cu ea sentimentul de neputinta, nedreptate precum si panica.

In partea de integrare si vindecare a inteles ca legatura intre cele doua vieti era legata de teama profunda ca va fi impiedicata sa fie alaturi de cei iubiti si frica era doar amprenta acelui eveniment.

Am lucrat pe transformarea acelei experiente si am creat pentru ea o ancora (un gest) care sa o ajute sa se simta protejata, in armonie si liniste.

Dupa un timp am primit un email de la ea in care spunea “am fost linistita cum n-am mai fost de mult”, intensitatea emotiilor scazuse remarcabil.

Fiecare celula din fiinta mea crede in puterea si efectul acestei terapii, insa bucuria mea este cu atat mai mare cand primesc emailuri si mesaje de la oameni cu care am lucrat.

Daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Iti trimit multa lumina si iubire,

Ruxandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.