“Nu aşa tre’ să fie o căsnicie” – Povestea Luciei

Îmi amintesc când am citit primul email trimis de Lucia. Am putut simţi în spatele cuvintelor ei durerea și parcă era pe acolo și o urmă de speranţă, vagă. Cel puţin aşa am perceput eu mesajul ei.

Este greu să descriu în cuvinte onoarea şi recunoştinţa pe care le simt în faţă acestor oameni care vin spre mine cu inima deschisă, cu sufletul pe masă în căutarea unei vindecări și transformări. Simt atâta iubire pentru disponibilitatea lor de a-și arăta vulnerabilitatea şi atâta admiraţie pentru dorinţa lor de a curăţa ceea ce este necesar.

Ceea ce o preocupa pe Lucia era relaţia cu soţul ei; şi nu atât cu el cât cu job-ul lui. Serviciul lui solicitant care îi cerea să lucreze adesea peste program și să petreacă la birou zile întregi, în loc să fie acasă cu ea şi copiii lor – iar asta trezea în Lucia emoţii foarte puternice din care rezultau atitudini și trăiri care înrăutăţeau şi mai mult situaţia.

Logic îl înţelegea că ceea ce face el este pentru familie, dar emoţional lucrurile stăteau complet diferit.

Îmi amintesc că în prima noastră şedinţă am lucrat pe frustrarea ce o simţea faţă de această situaţie. Deşi spun adesea clienţilor că pentru emoţiile puternice este nevoie de mai mult decât o întâlnire, uneori lucrurile merg miraculos. Astfel că după acea prima şedinţă frustrarea ei a dispărut. Complet!

Dispărând a lăsat loc următoarei emoţii să urce pe scenă: dezamăgirea. Această era însoţită de gândul “Nu aşa tre’ să fie o căsnicie”. Astfel că această a fost tema celei de-a doua întâlniri.

Ne-am întors în spate în timp și am descoperit o viaţă într-o societate tradiţională (probabil) europeană de acum câteva sute de ani în care rolul și importanţa femeii erau mult inferioare rolului și importanţei bărbatului.

Copilăria acelei vieţi (între altele lipsită de orice grijă materială) într-o familie cu un tată dur și furios și o mamă fără putere a făcut-o să îşi dorească să plece cât mai repede din acea casă.

S-a căsătorit foarte tânără dar a ajuns într-o relaţie cu un soţ rece şi distant, în timp ce sufletul ei tânjea după iubire. Am explorat puţin acest mariaj și viaţa ei. A ieşit la iveală dezamăgire și deznădejde legate de gânduri precum “Sunt că o mobilă – nu contez” și “Nu este corect, dar trebuie să suport asta”.

Sperase la cu totul altceva atunci când crezuse că măritişul este soluţia de a pleca din casă părinţilor ei. Sperase că relaţia cu soţul ei va fi total diferită. Dar nu era.

Am explorat puţin şi viaţa curentă, momentele când a simţit dezamăgirea această cruntă cel mai acut. (N-o să le scriu aici, datorită notei foarte personale ale acestor întâmplări).

Am lucrat apoi pe înţelegerea şi vindecarea acelei vieţi. A descoperit că lecţia acelei experienţe fusese înţelegerea faptului că ține de ea să-şi schimbe povara. Am lucrat pe curăţarea și completarea relaţiilor din acea viaţă, apoi ne-am focalizat pe experienţa curentă. Am transformat și situaţiile vieţii actuale.

Ghidul Spiritual i-a vorbit despre empatie şi necesitatea ei în relaţia curentă şi am cerut că această energie să fie descărcată în fiinţa să.

Am primit cu foarte mare bucurie emailul Luciei câteva zile după această şedinţă. Era entuziasmată și fericită. Se simţea eliberată. Timp de câteva săptămâni ulterior am continuat să lucrăm pe diverse alte teme din viaţa ei. Frustrarea și dezamăgirea au dispărut şi relaţia cu soţul ei s-a schimbat complet.

Dacă ți-a plăcut acest articol sau simți că ți-a adus o nouă perspectivă, te invit să îl distribui și prietenilor tăi.

Îți trimit lumină și iubire,

Ruxandra