Mesajul lui Isus este despre iubirea de semeni, despre toleranta si unitate

Primesc periodic diverse mesaje de „ingrijorare” din partea unor oameni foarte religiosi referitoare la tot ceea eu voi pati „la judecata de apoi” dat fiind ca vorbesc despre vietile anterioare care de fapt „nu exista” ….

Trebuie sa recunosc ca uneori, in fata unor asemenea mesaje, ego-ul meu sare ca ars si urla: „Cum adica nu exista vieti anterioare? Cum poti sa-mi spui ce sa cred si de unde stii tu ce va fi?” Apoi respir adanc si imi dau seama ca traim realitati diferite… si asta e in regula … si aleg sa nu raspund caci este clar ca avem credinte diametral opuse si o lupta de argumente nu ar face altceva decat sa ne intareasaca fiecaruia ego-ul.

Mesajul meu nu rezoneaza cu toti oamenii din Univers, asemeni oricarui alt mesaj si probabil este nevoie din cand in cand sa imi amintesc asta.

Sunt doua lucruri fundamentale pe care desi le spun in diverse contexte destul de des, poate e bine sa le repet:

1. Am terminat un liceu teologic – drept pentru care nu doar ca am citit Biblia de nenumarate ori, dar am invatat si buchisit atat versete cat si istoria Bisericii. Stiu despre aceste subiecte mult mai multe decat majoritatea celor care „se preocupa pentru ce va sa vina pentru mine ci inca n generatii”. Nu cred ca subiectul vietilor anterioare si crestinismul se exclud!

2. (si asta cred ca este cel mai important lucru) NU detin adevarul absolut. Vorbesc despre experientele mele, ale oamenilor cu care lucrez si ceea ce am invatat in cursuri, din carti sau de la mentorii mei. Vorbesc azi despre acel adevar care simt ca rezoneaza cu sufletul meu.

Unul dintre lucrurile pe care le spun de fiecare data la inceputul seminariilor pe care le tin este: „Ascultati cu o minte deschisa, apoi folositi-va discernamantul in alegerea acelor informatii pe care sa le preluati„. In orice circumstanta NU luati de buna ce va spune NIMENI! Filtrati informatiile care vin spre voi, pastrandu-le doar pe acelea care simtiti ca rezoneaza cu inima voastra.

Avem credinte diferite, traim adevaruri diferite si este firesc, caci suntem unici, iar daca adevarul meu nu este acelasi cu adevarul tau nu face ca adevarul niciunuia sa fie mai prejos. Si poate ca in aceste timpuri, mai mult decat niciodata avem oportunitatea sa invatam acceptarea si iubirea neconditionata.

Mesajul lui Isus din Noul Testament este, dincolo de orice, despre iubirea de semeni, despre a vedea dincolo de aparente, despre toleranta si unitate. In Evanghelia dupa Matei Isus spune: „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati ; caci cu judecata cu care judecati, cu aceea veti fi judecati; si cu masura cu care masurati, cu aceea vi se va masura.”

Ne degeaba am ales sa ne nastem in cadrul unui popor crestin, astfel ca va propun sa ne uitam fiecare spre ziua de maine si sa ne setam sa o traim din acest spatiu al iubirii neconditionate fata de cei din jurul nostru, din acest spatiu al acceptari fara a incerca sa le impunem judecati de valoare si sa ii bagam in cutiile noastre.

Te invit sa-mi lasi un comentariu in care sa-mi spui cum ai aplict tu aceste principii, iar daca simti ca acest articol ti-a deschis o noua perspectiva te invit sa il distribui si prietenilor tai.

Iti multumesc,

Ruxandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.