Dumnezeu – fara sabloane, fara trecut, fara povesti

La nivel personal, traversez o perioada in care multe convingeri limitative pur si simplu parca apar de la sine la suprafata constiintei in momentele de liniste si introspectie. E ca si cum bule vechi se sparg pur si simplu; e vremea sa dispara.

Acum vreo 10 zile am observat un vechi tipar al meu de a ma supra-aglomera cu munca. Pare ca am in structurile mele o tendinta accentuata spre workoholism si desi in ultimul an mi-am restructurat mult obiceiurile de lucru, in continuare am perioade cand exagerez cu munca. Subiectul asta este cu atat mai delicat cu cat eu iubesc la nebunie ceea ce fac, astfel incat tentatia este si mai mare šŸ™‚

Asa cum spuneam, acum vreo 10 zile m-am uitat, intr-un moment de introspectie, la cest tipar al meu, la nevoia si simtul datoriei de a munci. Si mi s-a aprins un beculet, asa de nicaieri. Biblia incepe cu povestea lui Dumnezeu care a muncit 6 zile sa creeze lumea si doar in cea de-a 7a s-a odihnit. Pai si daca El amuncit 6 zile, cine-s eu sa lucrez 4 sau 5? Si daca el A MUNCIT sa creeze lumea, cine sunt eu sa materializez dorinte? Opa! Am simtit instant cum s-a spart buba !

Am lucrat sa eliberez aceste convingeri si am constientizat un adevar si mai importnat pentru mine. Niciodata nu i-am dat lui Dumnezeu sansa de a-l cunoaste de la inceput. Intai au fost filtrele ce mi-au fost inoculate prin diverse cai, credintele inradacinate in ADN-ul meu si preluate pe linie genetica si apoi a venit experienta personala cu El.

Experienta cu El a venit pe un cadru deja adanc inradacinat in toate structurile mele; cadru de care nici macar nu eram constienta. Intr-un fel, L-am obligat sa intre intr-un sablon deja creat. Hmmm! Oare asa o fi? Ce o fi adevarat si ce nu din tot ceea ce ced eu ca stiu despre Dumnezeu?

Si in acea seara am decis ca nu mai vrea asta! E vremea sa arunc acest sablon sau orice ramasite ale lui si sa o luam de la 0, de la capat. Am hotarat sa ii dau lui Dumnezeu sansa pe care o dau oricarui om care intra in viata mea: Ā sansa deĀ a-l descoperi fara filtre si fara istorie.

Si am facut, in acea sera un pact cu El. Am ales sa sterg tot ceea ce cred despre El, tot ceea ce am invatat sau am primit constient ca mostenire. Si am decis sa o luam de la capat. I-am cerut sa mi se descopere, de la inceput. Fara istorie, fara povesti trecute. Ca si cum de la acest punct ne-am intalnit prima data.

In articolul viitor iti voi povesti ce mi-a adus acest pact in viata mea. Intre timp, daca simti ca rezonezi cu aceasta perspectiva, te invit sa faci si tu acelasi lucru – sa iti dai voie sa il descoperi pe Dumnezeu de la capat, ca si cum acum l-ai intalni pentru prima data. Fara istorie, fara trecut.

Scrie-mi te rog un comentariu la acest articol in care sa imi spui cum a fost. Si daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui sa il poata vedea si prietenii tai.

Iti trimi iubire si lumina,

Ruxandra