Cei 3 pasi necesari pentru a transcede karma

Vorbind despre evolutia sufletului si despre reintrupare inevitabil apare concepul de „karma” si despre cum este posibil sa o transcedem.

Ce inseamna karma? Karma reprezinta o lege spirituala conform careia orice actiune aduce dupa ea o urmare. Consecinta karmica se poate manifesta in aceeasi viata sau in alta.

Exista 3 pasi esentiali in transcederea karmei:

1. Constientizarea situatiei karmice

Primul pas in transcederea karmei este acela de a intelege ce a determinat situatia prezenta. Este important sa iti treci dincolo de aparente, sa depasesti ego-ul si ai o privire de ansamblu. De-a lungul timpului repetam anumite tipare, tipare ce au fost generat de cele mai multe ori in vieti trecute.

Cand iti largesti perspectiva dincolo de situatia prezenta poti observa cum situatiile pe care le traiesti acum sunt doar niste programe repetivive ale caror seminte au fast sadite in existente anterioare. Aceste seminte reprezinta tipare energetice latente in planul astral. Atunci cand intalnesc conditiile propice in aceasta viata ele cresc si se dezvolta, dar daca transcedem conditiile karmice din trecut aceste seminte nu se vor dezvolta si energia lor va fi dizolvata.

2. Acceptarea realitatii prezente ca parte a karmei

Circumstantele din viata noastra actuala – caracterul, talentele, lipsurile, familia, conditia sociala, evenimentele semnificative – sunt toate decise in conformitate cu trecutul nostru. Aceasta nu insemna nicidecum ca nu le poti schimba sau depasi dar este important sa accepti situatia actuala fara judecata pentru a putea merge mai departe.

3. Sa facem ce putem mai bine detasati de rezultate pozitive sau negative

Probabil acesta este cel mai dificil pas de implinit: trebuie sa devenim detasati pentru a ne putea transcede karma. Detasarea inseamna eliberare; eliberare atat de asteptarea rezultatelor „pozitive” cat si de teama rezultatelor „negative”.

Avand orice fel de atasament pentru rezultate viitoare, ego-ul continua si semintele karmice sunt create si dezvoltarea lor favorizata.

Conjuncturi precum boli fizice si mentale, divort sau probleme familiale, relatii nesanatoase, ambitii reprezinta provocari karmice care vor aparea din nou si sin nou pana in momentul in care le rezolvam.

Este fundamental sa ne detasam de vietile noastre, sa facem in fiecare moment tot ce putem mai bine dint-un spatiu de integritate si iubire fara asteptarea unor recompense si fara judecata.

Te invit astazi sa te uiti la viata ta si sa aplici acest proces la o situatie specifica pe care o traiesti. Daca ti-a placut articolul, te rog distribuie-l prietenilor tai.

Iti trimit iubire, lumina si pace,
Ruxandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.