Viata asta nu-i o pedeapsa!

Se intampla des (prea des) sa aud lucruri precum: „Vreau sa stiu ce am de platit in viata asta”… uneori simt tristete, alteori indignare fata de sistemul care a reusit sa introduca apoi sa mentina frica parca in fiecare celula a fiinte noastre… si da, stiu, sunt emotiile mele…

Totusi… nu pot sa nu observ ca in acest timp binecuvantat de deschidere spre spiritualitate parca doar am inlocuit etichetele. Astazi nu mai credem in Dumnezeul razbunator care ne pedepseste, nu mai credem in Biserica care propovaduieste trimiterea in Iad, insa ne-am pastrat frica. Astazi e karma cea care ne pedepseste.

Vreau sa-ti spun si tie ceea ce spun clientilor mei: karma nu-i pedeapsa! Nu asa functioneaza lucrurile!! Ceea ce se intalmpla acum NU ESTE PEDEAPSA! Oricare ar fi incercarile prin care treci, nu esti pedepsit. Nu ai nevoie sa ramai sa suporti o situatie care te face sa suferi ca sa-ti „ispasesti pedeapsa”!

Tot ceea ce se intampla in viata ta acum sunt doar experiente. La nivel uman probabil le etichetezi ca fiind bune sau rele, insa in momentul in care sufletul tau le-a planificat (convins fiind intr-o stare de constiinta mult superioara ca acestea te vor spiriji pe drumul tau) ele nu au fost interpretate asa. In planul sufletului nu exista experiente bune si experiente rele.

Sunt doar experiente si atat. Experiente menite sa te ajute sa inveti ceva. Si invatatul acesta nu-i pedeapsa ci are ca scop evolutia sufletului tau. Nu ai nevoie sa „suporti” nimic care iti aduce suferinta, ai nevoie doar sa observi ce ai de invatat de acolo, ce ai de schimbat in interiorul tau. Si poti face asta cu iubire. In primul rand iubire de sine.

Se intampla uneori ca intr-o viata trecuta sa te fii aflat in postura „agresorului” apoi sa vii aici si sa joci rolul „victimei”. Nici macar in acest caz nu este vorba despre o pedeapsa. Modul in care sufletele noastre se dezvolta in experienta umana este prin experimentare. Si atunci cand sufletele schimba rolurile intre ele o fac pentru a putea simti si cealalta fata a monedei. Acolo sus pare un joc interesant.

Uneori suntem prinsi in niste tipare karmice pe care le ducem cu noi de multa vreme. Dar nici asta nu-i pedeapsa. Este doar o consecinta a neasumarii lectiilor necesare evolutiei noastre. Este ca si cum ai fi in clasa a10a, nu ai invata suficient la matematica, nu ai lua nota de trecere si ar fi necesar sa repeti anul. Este pedeapsa? N-as numi-o asa. Este doar o consecinta care poate fi transceasa usor.

NU ai de platit nimic prin existenta ta; nu ai nici o datorie si nici o pedeapsa de indeplinit. Experientele si provocarile sunt uneltele prin care viata te ajuta sa cresti si sa te dezvolti. Ai nevoie doar sa observi care sunt acele lucruri care te impiedica sa simti si sa manifesti esenta ta de iubire pura si sa le cureti.

Daca simti ca acest articol te-a ajutat sau ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Iti trimit multa lumina si iubire,

Ruxandra

Opt In Image
Newsletter Vieti Anterioare
+ Meditatie gratuita mp3
     Scrie-mi mai jos datele tale si vei primi gratuit o meditatie de “Reconectare prin iubire” pe care o vei putea folosi ori de cate ori doresti sa-ti regasesti echilibrul, pacea si sa iti reamintesti Esenta ta adevarata.

     De asemenea, din cand in cand vei primi un e-mail de la mine cu ultimele articole postate pe tema vietilor anterioare,diverse materiale care sa te sprijine in evolutia ta spirituala si informatii referitoare la urmatoarele seminarii si workshopuri.

Pace, lumina si iubire, Ruxandra

3 Comments

 1. Buna dimineata! Multumesc pt articol . Nici in cele mai dificile momente ale vieti nu am considerat ca am de platit ceva ci am considerat ca trebuie sa merg mai departe incercand sa evit repetarea acelor momente. O duminica linistita si sper ca atricolul tau sa ajute cat mai multe suflete.

 2. da,sunt de acord,dar,problema e cum putem intelege lectiile problemelor prin care trecem,sa putem sa le accetam,insusim,sa invatam din ele …nu-ti intelegi lectia,ea se repeta …!

 3. Ruxandra te felicit pentru articol!
  Ai dreptate, tot ce primim sunt „experiente” de viata din care noi invatam pentru a evolua!
  Probabil ca, daca nu invatam experienta „repetam” pana invatam!
  Cred ca tot ce primi sub orice forma,este pentru binele nostru suprem!
  Cu mult drag,
  GetaM

Comments are closed.