Regresiile „by proxy” – pentru copii sau persoane foarte bolnave

Primesc periodic mesaje de la oameni care isi doresc sa lucrez cu copiii lor pe diverse aspecte emotionale, care tin de tipare sau de sanatatea corpului fizic.

Lucrul cu copiii este complet diferit de lucrul cu adultii; ei sunt constant intr-o stare de constiinta modificata si metodele de lucru sunt unele adaptate lor. In lumea intreaga exista extrem de putini profesionisti specializati pe regresiile pentru copii, niciunul dintre ei la noi in tara sau in apropiere.

Pentru copii pana undeva in jur de 7-8 ani exista o alta alternativa. In limba engleza se numeste lucru „by proxy”. Traducerea bruta in romaneste ar fi „prin reprezentanti”. Ce insemna asta?

In acest tip de sedinte de lucru nu se lucreaza direct cu copilul ci cu un adult foarte apropiat de copil (in cele mai multe cazuri cea mai recomandata persoana este mama datorita legaturii dintre cei doi) in numele copilului. Practic adultul actioneaza ca un canal prin intermediul caruia accesam amintirile din subconstientul copilului. De asemenea intrebul proces de integrare si vindecare se efectueaza in numele copilului.

Pentru ca acest proces sa poata fi posibil este important a fi cerut acordul Sinelui Superior al copilului precum si acordul Sinelui Superior al adultului care va fi canal. Doar in cazul in care ambele acorduri sunt pozitive procesul poate avea loc.

Adesea rezultatele sunt remarcabile si pot fi cu usurinta observate de adulti in comportamentul copilului. Rezultatul este cu atat mai importnat cu cat el nu poate fi asociat cu auto-sugestia

Recomandarea mea este ca parintii acestor copii care beneficiaza de astfel de procese sa nu vorbeasca cu ei despre aceste subiecte, sau nu in amanunte detaliate, pana la momentul la care vor fi suficient de mari incat sa le inteleaga si sa le accepte.

Acelasi proces poate fi parcurs in beneficiul unor oameni a caror stare de sanatate fizica sau mentala nu le permite sa parcurga ei insisi aceste procese. Ma refer aici la adulti aflati in coma sau avand diverse boli mentale in cazul carora este contraindicata hipnoza si regresia.

Evident, ca si in cazul sedintelor personale obisnuite, in mod onest si integru, terapeutul nu poate garanta vindecarea; de asemenea adesea procesul necesita mai mult decat o sedinta.

Daca simti ca acest articol ti-a adus o noua perspectiva te invit sa il distribui astfel incat sa-l vada si prietenii tai.

Iti trimit multa lumina si iubire,

Ruxandra