6 motive sa-ti amintesti trecutul tau

Saptamana trecuta am scris un articol intitulat 9 motive pentru care alegem sa uitam tot inainte de a ne naste in care vorbeam despre cateva dintre motivele pentru care sufletele noastre aleg sa nu aduca cu ele amintirile si experientele dobandite in vietile anterioare si in spatiul dintre vieti.

Am promis atunci ca voi reveni cu un articol care sa raspunda la intrebarea “ar trebui sa incercam sa ne amintim lucruri pe care o data ma ales sa le uitam?”

Chiar daca nu aducem cu noi amintirea efectiva a unor experiente, adeseam purtam dintr-o viata in alta anumite tipare, emotii si chiar probleme ce ne afecteaza sanatatea trupului actual. Faptul ca nu suntem constienti de momentul in care acestea s-au format nu insemna nicidecum ca nu ne impacteaza viata curenta.

Am spus de multe ori ca sunt departe de a fi adeptul regresiilor doar de dragul amintirii unor povesti. Cred in activarea anumitor amintiri care exista doar la nivel subconstient cu scopul vindecarii si al imbunatatirii vietii actuale.

Uneori simpla constientizare a sursei unui tipar, a modului cum o emotie s-a format sau a momentului in care o convingere (astazi limitativa) s-a creat poate produce schimbari remarcabile. Alteori este nevoie sa fie sa se vindece acel moment sursa si sa se faca pace cu trecutul pentru ca schimbarea sa se produca.

Iata cateva motive pentru a aduce la nivel constient acele amintiri care acum exista la nivel subconstient:

1. In orice moment Creatorul are grija sa afli doar ceea ce este spre binele tau sa afli. Astfel ca daca exista ceva care nu este potrivit sa stii in acest moment, nu vei avea acces la aceasta informatie.

2. Sufletele nostre sunt intr-un proces continuu de evolutie si la momentul actual se pare ca suntem pregatiti pentru acest nivel de cunostere.

3. Emotiile, credintele, tiparele exista in noi si ne influenteaza. Ne putem preface ca nu le vedem sau putem alege sa le vindecam.

4. Adesea sufletele noastre isi aleg sa treaca prin anumite experiente in aceasta viata, experinte care nu fac decat sa adanceasca ranile pe care deja le avem; in felul acesta isi creaza contextul vindecarii.

5. Desi alegem sa nu aducem cu noi la nivel constient amintirile, uneori aceste apar spontan in stare activa, in meditatie sau in somn, iar atunci cand acestea apar sunt acolo pentru a transmite un mesaj.

6. In acest moment tot mai multi oameni au trezita constienta ca suntem mult mai mult decat lumea fizica, decat corpul nostru si o data ce ai constientizat acest fapt este firesc sa iti doresti sa faci pace cu trecutul tau.

Pentru a vindeca ranile pe care le purtam cu noi, pentru a face pace cu trecutul nostrusi pentru a inceta sa mai fim condusi la nivel subconsient de povesti si experiente ce nu au nici o legatura cu Acum si Aici avem la dispozitie acesta minunata resursa – subconstientul.

Aici sunt inmagazinate toate experientele traite vreodata. Putem sa ne intorcem la sursa provocarilor, sa le rezolvam acolo unde ele s-au format si sa ne dam voie sa ne bucuram mai mult de momentul prezent, liberi de limitari.

Te invit sa imi lasi aici sub articol un comentariu in care sa-mi spui care simti ca este cel mai puternic tipar, emotie sau convingere limitativa pe care ai purtat-o cu tine din alte tipuri. Daca ti-a placut articolul, te rog distribuie-l prietenilor tai.

Iti trimit iubire, lumina si pace,
Ruxandra

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.